Bundan birkaç sene önce bir arkadaşımla konuşurken bana şunları anlattı: Babası ona demiş ki, "Kızım, 20-30 sene çok çalışacaksın, ancak ondan sonra rahat bir hayat sürebilirsin." O da babasına şöyle bir yanıt vermiş: "Baba bu senin inancın, bunun böye olmadığını sana gösterebilirim. Ben hem sevdiğim işi yapıp hem rahat çalışıp hem de çok para kazanabilirim."

1 - 1,5 sene kadar çok çalışıp babasının şirketinde bir bölümü yoktan var etmiş. 3 kişiyi o bölüme işe aldıktan sonra haftada sadece birkaç gün işe giderek o işin gidişini kontrol etmeye başlamış. Oradan para kazanırken, bir yandan da yapmaktan çok keyif aldığı Yoga ile ilgili bir stüdyo açmış. Artık severek yaptığı bir işi var. Yazın dünyanın çeşitli yerlerinde uzun tatillere çıkabiliyor. Yoga kampları ve gezileri düzenleyerek gezerken bile para kazanabiliyor.

Benim de inançlarımı sorgulamamı sağlayan ve yeni yaşamımın kapılarını açmamda beni motive eden bu arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

İnançlarımız hayatımızı şekillendiriyor! Sahip olduğumuz güçsüzleştirici inançlarla hayatı zorlaştıran da aslında biziz. Dolayısıyla bunları değiştirerek yeni bir hayata da sahip olabiliriz. İnançlarınızı nasıl değiştirebileceğinizi üyelere özel bölümündeki bu yazıdan okuyabilirsiniz.

Yorumlar  

#1
"İnançlarımız hayatımızı şekillendiriyor! Sahip olduğumuz güçsüzleştirici inançlarla hayatı zorlaştıran da aslında biziz."

Sadece altına imzamı atmak istedim.
erkan tekin 3 Ekim 2009
#2
"hem sevdiğim işi yapıp hem rahat çalışıp hem de çok para kazanabilirim." diyen/diyebilen insanların neden hep bir aile şirketi olur? ya da
" benim parayla pulla işim olmaz" diyen adamların maddi durumları zaten iyidir ve hayatlarını bir şekilde idame ettirecek kadar paraları mutlaka vardır.tespiti çok mu yanlıştır?
ya da ben güçsüzleştirici inançlar içinde boğuluyor muyum?
koray can 7 Ekim 2010

Yorum yazmak için lütfen üye girişi yapın.

Okuduğunuz yazıyı beğendiyseniz, uygulamaları da içeren üyelere özel yazıları okuyabilmek ve sitedeki güncellemelerden haberdar olmak için üye olabilirsiniz.