Yıllar önce hayatın içinde sıkıştığım, kendini tekrarlayan olayları sıkça yaşadığım bir dönemde sevgili öğretmenim Bilge Şeker'e "Peki şimdi ne yapmalıyım?" diye bir soru sormuştum. Bana verdiği yanıtı hâlâ saklıyorum. Kaybolduğumu düşündüğüm anlarda bana ışık tutmuş bu cevabı sizlerle de paylaşmak istedim:

"Olan bir şeyi değiştirmeye çalışma. İleridekinden bilgi iste. Aldığın bilgiyi tam uygula. Korkma. Ciddiye alma.  Her zaman eğlen. Kendin sandığın senden vaz geç!"

İlgili Yazılar

Yorumlar  

#1
Eskiler söylerdi adam olmak zor iş. Bu sözleri okudukça daha birinci basamağı zorluyoruz gibi geldi bana. Hayat seni nerde okuyacağım bir görünse iç yüzün...
erkan tekin 12 Ağustos 2009
#2
Dünya turu da bir adımla başlıyor Erkan Bey :-)
Hakan Arabacıoğlu 12 Ağustos 2009
#3
İnsan hangi kendisinden vazgeçmeli?
aslı 6 Eylül 2009
#4
Yıllar önce bir arkadaşımla yaptığım küçük bir konuşmayı eklemek istsdim. Ben rejim yapıyorum, deliler gibi yemek yemeye tamamen karşı.:-)

-Aslı niye rejim yapıyorsun
-Zayıflamam lazım
-İnsanların %50 si kilolu %50 si zayıf Niçin bir yüzdelik dilimden diğerine geçmek için bu kadar çabalıyosun ki?

bize öğretilende buydu zayıf olmak güzel olmaktı, güzel olmak için çabalıyorduk.Ama şuan düzenli spor yapıyorum, yediklerime dikkat ediyorum. Hayatımın değişik yüzdelik dilimlerinde olmaya çalışıyorum:-)
aslı altın 23 Eylül 2009
#5
KENDİM OLMAYI HAK EDİYORUM VE BUNU SEÇİYORUM KENDİMLE ÇOK MUTLUYUM BEN BU SİTEYE GİRDİĞİMDEN BERİ ENERJİMİN FARKINA VARDIM ŞİMDİ TANIDIM KENDİMİ ARTIK ZAMANIN GEÇMEDİĞİNİN RABBİMİN İZNİYLE HERŞEYİ BAŞARACAĞIM AMA SADECE MERVE OLARAK...SEVGİ ÇİCEKLERİ YOLLUYORUM HERKESE:-)
merve 13 Ekim 2009
#6
kendim sandığım kendimden nasıl vazgeçeceğim. yada bu ifadede anlatılmak istenen nedir, anladığımı söyliyemem. açıklarsanız çok memnun olurum.
emin durmuş 15 Nisan 2010

Yorum yazmak için lütfen üye girişi yapın.

Okuduğunuz yazıyı beğendiyseniz, uygulamaları da içeren üyelere özel yazıları okuyabilmek ve sitedeki güncellemelerden haberdar olmak için üye olabilirsiniz.